Nyhedsbrev
Christiansfeld Apotek

Christiansfeld Apotek

Christiansfeld Apoteks historie strækker sig langt tilbage og har sin oprindelse i brødremenighedens virke i Christiansfeld og omegn. Apoteket blev åbnet i 1785.

 

Ved koncession af 10.12.1771 fik brødremenigheden tilladelse til at anlægge byen Christiansfeld med ret til deri at oprette et apotek. Apotekets privilegier bl.a. indskrænket handelsret fastsattes ved kongelig reskript af 27.5.1780. Kongelig bevilling til apoteket med handelsret lig med landets øvrige apotekere udstedtes 26.04.1805. hvilket betyder at apoteket fejrer 200 års jubilæum i 2005.Brødremenigheden var indehaver af privilegiet og bortforpagtede det indtil 1937, hvor privilegiet overgik til almindeligt personligt privilegium mod en erstatningssum.

 

Dette privilegium indehaves siden den 1. juni 2008 af Haderslev Hjorte Apotek, hvor Christiansfeld Apotek blev en del af en større virksomhed, som det er moderne i det danske sundhedsvæsen.

Apoteket forsyner borgerne i Christiansfeld og i to af de syv sogne nord for Kongeåen med lægemidler, sygeplejeartikler, kosttilskud m.m.

Dine oplysninger